Een paar leerlingen vertellen iets over groep 7

Merel GriffioenGroep 7

Het kerstproject

Het kerstproject was superleuk! Er werd samengewerkt, geknutseld, en geverfd. Groep 7 was verdeeld in 4 groepjes: De Decoteam, Bouwteam, Redactie, en de kunstenaars. De klas was een stal, er was een kerstboom in de hoek, en er stond van alles op het raam. Er waren ook sneeuwpoppen van een toiletrol. We hadden zelfs kerstfilm gemaakt!

Van Nerayah 

DaVinci

Wij gebruiken op deze school Da Vinci.

Het is echt super leerzaam. Da Vinci is een soort van Natuurkunde en Geschiedenis in één. We krijgen in Da Vinci met lessen waarbij we moeten luisteren, of we moeten knutselen, dan maken we bijvoorbeeld een tipi tent als we het hebben over Indianen. Bij de lessen moeten we luisteren en een mindmap maken. 

Echt super!! 

Van Tim 

samenwerken

In groep 7 kunnen we goed samenwerken. Dat komt omdat we dat leren en er oefeningen en spelletjes mee doen. We doen oefeningen zoals kanjertraining, samen projecten doen en nog veel meer. Soms gaat het wel eens mis maar we weten het weer op te lossen. Soms vinden kinderen het lastig om samen met iemand om te gaan dus bedenken wij altijd een manier de band weer sterker te maken. Af en toe worden er bij spelletjes groepjes gemaakt op een manier dat iedereen in de klas evenveel met elkaar omgaat.

Groetjes van, Johannes 

kanjertraining

Op deze school hebben we kanjertraining en in groep 7 houd dat in:

We leren goed met elkaar omgaan en we leren om elkaar te vertrouwen, dat is door middel van verhalen, spelletjes, filmpjes en gesprekken.Ook wijzen we elke keer een kanjer van de week aan. Dat wordt aangewezen door te kijken wie zich als een kanjer heeft gedragen. Er wordt over belangrijke dingen gepraat.

Van Famke

Sta werkplekken

Goede ochtend, middag of avond.

Ik ga jullie iets vertellen over de sta werkplekken.

Op deze school werken we met sta werkplekken.

Dat houd in dat je staand kan werken. 

Hoe gaat dat in zijn werk?

Je hebt een lijst met de namen van de klas.

Dit is de lijst en als je aan de beurt bent wordt je afgevinkt.

De sta werkplekken zijn bedoeld om je energie een beetje kwijt te raken.

Want je zit bijna de hele dag op school.

En als je staat dat is dat niet meer zo.

Dus je hoeft niet alleen de zitten.

Groetjes Sophie uit groep:7.