Groep 7

Marije van WindenGroep 7, Groep 7 welkomsttekst

Beste lezer, 

Welkom op de pagina van groep 7. Wat leuk dat je even bij ons komt kijken! 

Wij zijn een fijne groep van 21 leerlingen. We genieten van onze klas en onze klasgenoten. We houden ervan om creatief bezig te zijn, we leren onszelf kennen en oefenen met onze eigen keuzes te maken.

Over het algemeen zien onze dagen er als volgt uit..

Om half 9 zijn alle kinderen binnen en beginnen we de dag met elkaar en met God. We vragen om Zijn aanwezigheid en zegen, we horen verhalen uit de bijbel en zingen met elkaar over Zijn liefde, wonderen, het leven. Favoriet op dit moment in groep 7 zijn de liedjes van For King en country. 

Daarna gaan we aan de slag; we rekenen, schrijven, lezen en leren over taal en spelling. ‘s Middags duiken we de zaakvakken in. Geschiedenis, aardrijkskunde en biologie worden thematisch aangeboden waar bij we gebruik maken van de methode Da Vinci. Ook leren we Engels, hoe we onszelf veilig bewegen in het verkeer en hoe we omgaan met onszelf en de ander. We schrijven creatieve verhalen en musiceren er met plezier op los met gebruik van bijvoorbeeld Boomwhackers. Want naast de cognitieve- en zaakvakken is het erg belangrijk voor de ontwikkeling om ook de creatieve vakken een plek te geven; muziek, drama, tekenen en handvaardigheid. 

Al ons werk staat op onze weektaak, zo kunnen we zien wat we doen per week en zien we onze voortgang.  We vinden het op school belangrijk dat kinderen eigenaar zijn van hun eigen leerproces en een weektaak helpt daarbij. 

We maken met elkaar afspraken en denken na over hoe we onze doelen kunnen bereiken. Klassendoelen en persoonlijke doelen, want elke leerling is uniek in zijn of haar gaven, wensen en dromen. 

Onze taak en roeping als leerkrachten is om een leerzame, veilige omgeving te bouwen waarin we leerlingen  zo goed mogelijk proberen te begeleiden en helpen groeien. 

Tussen alle bedrijven, lessen en vakken door maken we met elkaar natuurlijk nog veel meer mee! We zouden er een hele website mee kunnen vullen, maar met bovenstaand stukje heeft u alvast een kijkje in de groep kunnen nemen.