Welkom bij groep 7!

Melanie van der WijngaardGroep 7 welkomsttekst

Hallo! Wat leuk dat u komt kijken bij de pagina van groep 7. Wij zijn een hele gezellige, zorgzame en enthousiaste klas van 23 leerlingen en 2 juffen. Juf Marlies en juf Melanie (die weer terug is van haar zwangerschapsverlof)

Wij beginnen onze dagen vaak met rekenspelletjes of stil lezen.

Vervolgens lezen wij met elkaar uit de Bijbel, praten wij hierover en zingen wij liederen. Op woensdag hebben wij een kringgebed waarin iedereen meedoet. We vinden het belangrijk om voor de mensen om ons heen te bidden en hen hiermee te steunen.

Na het zingen komen vaak de vakken taal, spelling, lezen en rekenen langs. De doelen zijn zichtbaar in de klas en we leren om zelf in te schatten of wij instructie nodig hebben of al zelfstandig aan de slag kunnen. 

In de middagen werken wij veel aan ons thema van Da Vinci. We maken allerlei verschillende themawerkstukken. Van kleding ontwerpen tot informatieposters maken. Dat kan van alles zijn. We stellen leervragen en hebben aan het einde van het thema ontzettend veel geleerd over het onderwerp.

Natuurlijk houden wij ook van gezelligheid en bewegen. Tussendoor doen we dansjes van Just Dance of leert de juf ons boksen. Allemaal zodat we even onze energie kwijt kunnen en daarna geconcentreerd weer verder kunnen werken!

Groetjes van groep 7