welkom in groep 1/2A!

Grieanne HeemstraGroep 1a welkomsttekst

Elke morgen tegen half negen komen er 23 kinderen binnen in groep 1/2a. In de loop van het schooljaar komen er nieuwe kinderen bij die vier jaar worden. We leren veel over het thema dat centraal staat in onze groep. Zo’n thema komt terug in (bijna) alle activiteiten die we doen, en als je onze klas binnenloopt, zie je meteen wat dat thema is. Zo leren we op verschillende manieren met en van elkaar.

Als de kinderen binnenkomen, hangen ze hun jas en tas op op de kapstok. We starten de dag met elkaar: de leerkracht zit bij de deur en zegt tegen de kinderen goedemorgen.

De kinderen mogen dan een spel kiezen dat klaar staat op de tafel. Als iedereen er is, maken we samen een kring en beginnen we de dag met God en met elkaar. We zingen, luisteren naar een Bijbelverhaal, bidden en praten met elkaar. We kijken welke dag het is, welk seizoen en welke datum, en daarna is het tijd om lekker buiten te spelen. Als het even kan doen we de zandbak open en in de schuur hebben we karren en ander speelgoed.
Na het buiten spelen eten we fruit en drinken we, daarna is het tijd om binnen te spelen en te werken. In de middag eten we samen een boterham, spelen we buiten en daarna gaan we gymmen, muziek maken of hebben we een taal- of rekenactiviteit in de klas. In de loop van de dag hebben we op verschillende momenten een kring zodat we samen van alles kunnen leren.