Welkom in groep 1/2a!

Grieanne HeemstraGroep 1a, Groep 1a welkomsttekst

 

Welkom in groep 1/2a!

Wij zijn een groep kinderen die met veel plezier op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag naar school gaat. Een groep kinderen die niet toevallig bij elkaar in de klas zit. Wij zijn namelijk één grote familie… In de klas leerden we het lied ‘Eén grote familie’ van Trinity.

Want we zijn een Grote familie – zing – whoooooo

Om elkaar te plagen, maar ook te dienen – whooo

Wat er ook gebeurt, we blijven zingen – who-o

Dwars door de nare en blije dingen – whoooo

En dat is hoe het ook bij ons in de klas gaat. We spelen graag met elkaar, we werken samen, we leren van en met elkaar, we maken plezier. En soms gaat het ook wel eens mis. Dan doen we elkaar pijn, zeggen we iets onaardigs of zijn we boos. Maar altijd maken we het goed met elkaar en blijven we zingen!

Op dit moment werken we over de herfst. In de klas hebben we een kabouterhuisje gemaakt waar de kabouters aan de slag kunnen met recepten die bestaan uit kastanjes, eikels, spinnen, herfstbladeren enz. In de kring leren we woorden die horen bij de herfst en gaan we tellen met kastanjes en eikels. Op de werkkaart staan alle werkjes en activiteiten die de kinderen zelf mogen inplannen, zo leren we de kinderen alvast dat vooruit plannen belangrijk is. Verder lezen we prentenboeken over de herfst en zingen we herfst, herfst wat heb je te koop…

Een dag in groep 1/2a is nooit saai en de moeite waard om eens een keer een kijken te komen nemen. Dus wie weet tot ziens!