Welkom in groep 3

Lenneke EnsingGroep 3

Hallo allemaal

Een berichtje van een heel gezellige klas met super gemotiveerde kinderen. Het was de eerste dagen even wennen. Een nieuwe groep en voor een paar kinderen een nieuwe school. 19 gespannen kinderen zijn een paar weken geleden begonnen aan groep 3. Wat brengt groep 3, gaan we nog veel spelen, wat gaan we leren, kan ik dat wel? Nu is inmiddels iedereen lekker gewend. De regels en de gebruiken van groep 3 zijn bekend en iedereen heeft elkaar al aardig goed leren kennen. Tijdens de lessen en op de middagen proberen we zoveel mogelijk ruimte te creëren voor spel.  Op deze manier leren de kinderen elkaar nog beter kennen en zijn ze ook op deze manier aan het werk met hun doelen.

En wat is er al hard gewerkt aan die doelen. We zijn dit jaar gestart met een nieuwe aanvankelijk leesmethode: lijn 3. Bijna elke dag wordt een nieuwe letter geleerd en met die letters kunnen de kinderen al veel woorden maken en lezen. Na 3 weken lazen we met z’n allen al 20 zinnen! Een mooie ontdekking voor veel kinderen: ik kan al lezen!

Met rekenen zijn we veel bezig met tellen, terug tellen, turven, de dobbelsteenstructuur, hoeveelheden in één keer overzien en de getallenlijn. Hiermee doen we veel spelletjes en vaak verwerken we een deel van de les met de software op de chromebooks.

Aan elkaar schrijven is nog best lastig voor de kinderen van groep 3. Met de nieuwe methode, Klinkers, oefenen we elke dag en we zien al goede vooruitgang. De filmpjes op het digibord helpen goed om niet alleen de vorm van de letter te onthouden. Ze helpen ook om steeds een goede schrijfhouding aan te nemen.

Naast deze vakken zijn we elke dag bezig met het ontdekken van de wereld om ons heen. Dit doen we door middel van de thema’s van de leesmethode en de methode Da Vinci. We hebben al gekeken naar het ontstaan van de aarde, Gods prachtige schepping en onze tijdlijn van baby tot nu. De komende weken gaan we ons verdiepen in bomen en daarna komt het thema van de kinderboekenmaand aan bod: vriendschap.

Het belooft een leerzaam en gezellig jaar te worden!