Welkom in groep 4!

Merel GriffioenGroep 4 welkomsttekst

Welkom in groep 4!

Groep 4 is een vrolijke en gezellige groep met 19 kinderen. Op maandag tot en met donderdag staat juf Merel voor de klas en op vrijdag staat de ene week juf Elly voor de klas en de andere week juf Lenneke. 

In groep 4 zijn we lekker veel aan het lezen. We zijn dit jaar ook al druk bezig geweest met het maken van leeskilometers. Voor elke bladzijde die de kinderen lezen mogen ze een streepje kleuren. Met een volle kaart mogen ze een beloning kiezen. En wat gaat dit snel!

 

We houden van leuke dingen doen met elkaar en we hebben allerlei leuke dingen verzonnen die we dit jaar willen gaan doen. Kijk maar eens op onze bucketlist: 

En zoals u kunt zien hebben we het eerste item zelfs al kunnen afstrepen. 

Verder werken we in groep 4 op de chromebook voor spelling en taal en oefenen we met rekenen in ons werkboek. Ook leren we elke dag wat over de Bijbel. Momenteel zijn we de verhalen over alle koningen aan het lezen. Hier hebben we ontdekt dat als we iets samen met God doen we veel verder kunnen komen dan alleen.

 

 

 

Daarnaast werken we ook samen met groep 5. Dit doen we vooral tijdens DaVinci. We zijn nu van alles aan het leren over de ridders en ruimtevaart. Zo hebben we onder andere ontdekt welke spelletjes de kinderen in de tijd van de ridder speelden. en hebben we raketjes gemaakt met elkaar. 

Verder leren we dit jaar heel veel: 

  • We leren alle hoofdletters te schrijven. We hebben de M, N en V zelfs al gehad. 
  • In het tweede halfjaar gaan we de tafels leren. Daar kijken de kinderen nu al heel erg naar uit! 
  • We leren allerlei spellingscategorieën: korte klank, lange klank, meerdere medeklinkers achter elkaar. 

En natuurlijk nog veel meer. 

 

Groetjes van groep 4!