Welkom in groep 5/6!

Merel GriffioenGroep 5 welkomsttekst, Groep 6 welkomsttekst

Welkom in groep 5/6! Wat leuk dat u een kijkje bij ons neemt. 

Wij zijn een groep van 32 kinderen. Wij houden van gezelligheid en vinden het leuk om te zingen, spelletjes te spelen, Donald Duckjes te lezen en om nieuwe dingen te leren. Wij vinden het belangrijk om naar elkaar om te kijken en naar elkaar te luisteren. Elke week kijken we hoe dit gaat en bedenken we successen en doelen. Tijdens de check-in en check-out hebben we een momentje om te laten merken hoe je je voelt. Bij de Bijbelverhalen komen we erachter dat God ons wil helpen als we het moeilijk hebben en we op Hem mogen vertrouwen. We horen dit ook terug in de liedjes die we samen leren en zingen:

Wie in alles op de Heer vertrouwt,

is als de berg waarop Jeruzalem is gebouwd.

Die wiebelt niet en blijft voor eeuwig staan.

Zo stevig als wat, daar kun je van op aan.

 

Bij ons in de groep zijn er ook wel eens extra juffen die komen helpen in de groep. Hierdoor kunnen we groep 5 en 6 splitsen. Daarnaast werken we veel samen met groep 4, bijvoorbeeld tijdens rekenen of DaVinci. We werken nu met DaVinci aan het thema de schatten van de aarde en hebben al veel geleerd over aardplaten en vulkanen. 

Op maandag en vrijdag krijgen de kinderen van de juf een raadsel (een grej). De kinderen mogen het raadsel raden en daarna vertelt de juf wat over het raadsel. Zo hebben we geleerd wat de koning doet en wat zand nou eigenlijk precies is. 

Verder vinden we het erg leuk om te bewegen tijdens de lessen. Een klokkenestafette of joggen en flitsen. Wanneer we mogen bewegen is het allemaal een stuk leuker om iets te leren.

 

 

Wees welkom om eens te komen kijken op onze school!

Groetjes van groep 5/6 en juf Merel.